donderdag 1 oktober 2015

Polsstokvereniging Stichtse Vecht helemaal op de kaart

Het polsstokverspringseizoen 2015 is afgesloten met het jaarlijkse clubkampioenschap bij Kameryck. De jonge vereniging kan terugkijken op een bijzonder succesvol seizoen waarbij de vereniging naast vele sportieve hoogtepunten ook goede sponsors heeft aangetrokken.

 In drie jaar tijd is de polsstokvereniging, die zich puur richt op het jeugdspringen, uitgegroeid tot één van de meest gerenommeerde opleidingsscholen van Nederland en is het ook één van de hofleveranciers op het NK jeugd. Van de zes geselecteerde jeugdspringers eindigden Rick Cazant (jongens t/m 10 jaar) en Kenzo Hielema (jongens 11, 12 jaar) met een 3de en 2de plaats zelfs op het podium. Dave de Gooijer (Kockengen) en Dagne Verweij (Kamerik) deden het dermate goed op de jeugdschans dat zij gedurende het seizoen hun licentie voor de grote schans haalden. Beiden wonnen het klassement voor de beste afstand op de jeugdschans voor hun leeftijd. Helaas liep Dagne Verweij tegen een vervelende blessure aan waardoor zij het eind van het seizoen moest missen. Ties Meijer (Kockengen) was tot aan het einde van het seizoen verwikkeld in een zeer spannende strijd om het klassement op de jeugdschans te winnen. Hij werd nipt tweede (6 cm achter de nummer 1 – Harmen Timmerarends), maar sprong wel één van de beste klassementen ooit op de jeugdschans – en pakte daarmee ook meteen het clubrecord en bracht dit op 65.20 meter. Kristel Uitman (Kamerik) werd in dit klassement derde. In totaal werden er 61 prijzen gewonnen door de springers van Stichtse Vecht, waarbij Ties Meijer ook hier het meest opviel met 17 prijzen in één seizoen. De springers vielen ook op het podium op als enige vereniging zonder eigen trainingspakken. Deze lacune is aan het einde van het seizoen opgevuld. Met dank aan het Rabo dichtbijfonds zijn de springers allemaal in trainingspakken gestoken. Bosch Car Service G. Benschop maakte de aankleding compleet met sponsoring van de tassen.

De successen van de vereniging zorgen ook voor extra enthousiasme om er nog een stapje bij te zetten. Zo zijn er vergevorderde plannen voor een extra jeugdschans op een nieuwe locatie in de buurt van Maarssenbroek. Daarnaast zijn er de eerste verkennende gesprekken om ook een grote oefenschans te bouwen voor de springers die hun licentie gehaald hebben. Om af te sluiten met de clubkampioenschappen van 2015. 17 springers, verdeeld in de aspirant wedstrijdspringers en wedstrijdspringers deden mee aan het kampioenschap. Bij de aspirant wedstrijdspringers was de uitslag 1. Nicole Uitman (Kamerik) 7.27 m, 2. Guus van Wingerden (Zwanenburg) 6.67m, 3. Joline Uitman (Kamerik) 6.56m. Bij de wedstrijdspringers was de uitslag 1. Kenzo Hielema 8.77m, Dave de Gooijer 8.73m, Ties Meijer 8.37. Een fraai 1-2-3’tje voor de vrienden uit Kockengen.

Foto's: Marla van den Haak.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten