vrijdag 13 maart 2015

RegioBank voor de klas tijdens Week van het Geld

Enthousiaste kinderen van Kockengen en Nieuwer ter Aa krijgen gastles van RegioBank tijdens Week van het Geld.

Afgelopen week hebben groep 7 en 8 van diverse scholen in Kockengen en Nieuwer ter Aa een leerzame en leuke Bank voor de Klas-gastles gekregen van Janneke van Oosterom, medewerker van RegioBank Kockengen. De les vond plaats in de kader van de Week van het Geld en was een van de meer dan 200 gastlessen die RegioBank heeft gegeven op scholen door het hele land. De Week van het Geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken. Het doel is kinderen in het basisonderwijs leren omgaan met geld.

Tijdens de gastles vertelde Janneke van RegioBank Kockengen de kinderen over de rol en invloed van geld. “Het was erg leuk om te doen”, aldus Janneke. “De kinderen gingen enthousiast aan de slag met de Cash Quiz, een spel dat speciaal is ontwikkeld voor de Week van het Geld. Spelenderwijs raakten we in gesprek over het belang en de rol van geld”. Het spel bleef achter op schol, zodat de leerlingen het later nog eens kunnen spelen. Ook werd er een leuk kaartspel aan de kinderen uitgedeeld. Deze mochten ze mee naar huis nemen.
Over week van het Geld
De Week van het Geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken in het kader van Leren omgaan met geld voor kinderen in het basisonderwijs. Deze editie van de nationale Week van het Geld vond plaats van 9 t/m 13 maart 2015. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan. De Nederlandse Vereniging van Banken en divers banken, waaronder RegioBank, gaven tijdens de Week van het Geld ruim 3.000 gastlessen op basisscholen om het sparen en verantwoord besteden onder kinderen te stimuleren. Een overzicht van alle activiteiten is te zien op www.weekvanhetgeld.nl.

Over RegioBank
RegioBank kiest ervoor te bankieren zoals het bedoeld is, met veel persoonlijke aandacht en gevoel voor service. Met de bank in de buurt en de klant centraal. RegioBank werkt hiervoor samen met meer dan 530 Zelfstandig Adviseurs door heel Nederland. W.G. van Oosterom is Zelfstandig Adviseur van RegioBank Kockengen. De Adviseur is geworteld in de regio, kent de omgeving en spreekt de taal van de klant. Hij brengt financiële onderwerpen terug naar begrijpelijke verhalen. Dit betekent voor de klant een eenvoudige en heldere uitleg over producten met aantrekkelijke tarieven. RegioBank is onder deel van SNS Reaal, heeft een eigen vergunning van De Nederlandse Bank en valt onder het depositogarantiestelsel en het beleggerscompensatiestelsel.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten