maandag 9 maart 2015

Levendige discussies bij informatieve ochtend over water in Kockengen

Kockengen - Op zaterdagmorgen 7 maart stond de deur open bij HDSR-kandidaat Koos Segers uit Kockengen. Er werd informatie gegeven over het werkgebied, de functie en de noodzaak van het bestaan van het waterschap, denk aan veilige dijken, droge voeten en schoon water.

Lekdijk
Koos Segers vertelde dat de Lekdijk erg belangrijk is voor ons gebied. Als die dijk doorbreekt komt het land tot Woerden onder water te staan!
Het waterpeil in ons veengebied is heel belangrijk, o.a. voor de funderingen van de huizen en voor het behouden van economische landbouw in het Groene Hart.

Natuur en duurzaamheid
Het ontwikkelen van natuur en recreatie zal een steeds grotere stempel gaan drukken op onze woonomgeving waarbij de belangen van verschillende partijen kunnen botsen. Als CDA-er benadrukte Koos dat duurzaamheid en rentmeesterschap naar de toekomst toe belangrijke uitgangspunten blijven.

Wateroverlast Kockengen
Kockengen weet wat wateroverlast is. Als lokale kandidaat wil Koos er aan meewerken om dit in de toekomst te voorkomen.

Schoon water
De Stichtse Rijnlanden beheert ook de zuiveringsinstallaties in het gebied. Per persoon produceren we 116 liter afvalwater per dag! Bij het zuiveren worden duurzame technieken gebruikt. Bij de zuiveringsinstallatie in IJsselstein wordt van het vrijkomende gas een motor gevoed die elektriciteit opwekt om de hele installatie neutraal van eigen stroom te voorzien.

Levendige discussie
Tijdens de bijeenkomst ontstond een levendige en interessante discussie omtrent nut en noodzaak van het waterschap. Segers benadrukte de noodzaak van een onafhankelijk waterschap. Dit houdt in dat de gelden die het waterschap zelfstandig int, zoals de waterschapsbelastingen, ook binnen het gebied van het waterschap gebruikt moeten worden.
De bijeenkomst werd afgesloten met een bezoek aan de Kockengense molen in Teckop, waar twee enthousiaste molenaars de molen op volle kracht water lieten pompen. Zo kon men zien hoe de molen in het verleden, en in tijd van waterlast ook nu nog, inzetbaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten