zondag 15 maart 2015

Kockengen gezond het voorjaar in en violenverkoop succesvol

 Ondanks het koude weer waren de voorjaarsmarkt bij Overdorp en de Violenmarkt bij basisschool De Wegwijzer, zaterdag 14 maart erg succesvol. Het publiek was erg enthousiast en de mensen van de organisatie van beide evenementen waren zeer tevreden. Kockengen gezond het voorjaar in en de violenmarkt krijgen bijna zeker volgend jaar een vervolg. In het kader van 'Kockengen gezond het voorjaar in' waren er op het plein en in zaal de Ontmoeting bij Overdorp allerlei activiteiten. Ook op het plein van De Wegwijzer was er van alles georganiseerd.

 Er kon bij Kroon Fietsentechniek een proefrit gemaakt worden op een elektrische fiets en daarnaast kon iedereen een gezond voedingsadvies krijgen. Ook was er een dansworkshop, was er gezonde voeding en vertelden sportverenigingen, waaronder de Laatste bus naar Kockengen, over over het wel en wee van hun club. En maakte zwembad De Koet propaganda voor het nieuwe zwemseizoen De grote verloting, waarvoor de oudste bewoonster van Overdorp, de 100 jarige mevrouw Van de Lugt, de trekking verrichtte, heeft liefst € 260,- opgebracht. De opbrengst is voor de bewoners van Overdorp. Voor de verloting waren door veel ondernemers uit het dorp prijzen beschikbaar gesteld. Voor kinderen was er een springkussen en werd er informatie gegeven over de mini-camping en Bed&Breakfast van boerderij Hazenveld en de boerenlandwandeling die daar gestart kan worden.


 Tekst en foto's: Gijs Kleinveld


 Violenmarkt

Op het schoolplein van De Wegwijzer werden er violen verkocht. Daarnaast waren er voor kinderen diverse activiteiten, waaronder schminken, een vangspel, blikgooien, een koe knuffelen en een een ritje op een pony. De opbrengst van de violenmarkt is deels voor de stichting MAF, die met vliegtuigen mensen in arme, afgelegen gebieden helpt, en deels voor de school.Geen opmerkingen:

Een reactie posten