dinsdag 3 maart 2015

Correctie aanslag gemeentelijke belastingen 2015



Zaterdag 28 februari is de aanslag gemeentelijke belastingen bij inwoners van gemeente Stichtse Vecht op de mat gevallen. In deze aanslag is helaas een fout gemaakt. In de aanslag is het tarief van de rioolheffing 2015 ten opzichte van 2014 gestegen met 10%; dit had 5% moeten zijn. Inwoners ontvangen uiterlijk eind maart een bericht met daarin het gecorrigeerde bedrag. 
Het college heeft de raad voorgesteld om de tarieven rioolheffing 2015 met 5% te laten stijgen ten opzichte van 2014. In de belastingverordening is echter een percentage van 10% opgenomen. De verordening wordt uiterlijk eind maart aangepast. Gemeente Stichtse Vecht betreurt het dat deze fout is gemaakt. Onze excuses voor het ongemak.


Wat kunnen inwoners doen?
Nadat de fout hersteld is, krijgen de inwoners hierover bericht. Dit zal in alle gevallen betekenen dat de belastingaanslag lager uitvalt. Hoe wordt hier mee omgegaan?
  • Inwoners die de aanslag voldoen door middel van automatisch incasso hoeven niets te doen. Het bedrag wordt bij de eerste of anders bij de tweede termijn automatisch gecorrigeerd.
  • Inwoners die geen gebruik maken van de automatische incasso, wordt gevraagd te wachten met betalen totdat ze bericht van ons hebben ontvangen.
  • Inwoners die de aanslag reeds betaald hebben, krijgen het teveel betaalde bedrag automatisch teruggestort.
Voor vragen kunnen inwoners zich richten tot het team belastingen via (0346) 25 44 44

Geen opmerkingen:

Een reactie posten